Categorieën
Joomla Website

Uitgaan in augmented reality

In samenwerking met Alfred Heitink van Proton, is er de eerste uitgaansagenda van Nijmegen en Arnhem in augmented reality gerealiseerd.

Bezitters van een moderne mobiele telefoon kunnen nu op elke plek in de regio in drie dimensies zien wat er in hun directe omgeving aan activiteiten is.

Met augmented reality wordt aan de realiteit die je door de camera van je telefoon ziet, een virtuele laag toegevoegd op basis van de positie waar je je bevindt en richting waarin je je telefoon houdt. Dit betekent voor Ugenda dat je bijvoorbeeld op het Mariënburgplein in Nijmegen kunt staan en op het scherm van je mobiel Theater LUX ziet, met de informatie over de voorstellingen die hier vandaag plaatsvinden. Draai je met je toestel naar de bibliotheek, dan zie je welke exposities hier zijn.

De augmented reality versie is live gekoppeld aan de agenda van Ugenda. Alle activiteiten uit de regio Arnhem en Nijmegen uit de agenda, die binnen een straal van maximaal 5 kilometer van je positie zijn, zullen zichtbaar zijn. Organisaties die een account hebben voor Ugenda kunnen nu eenvoudig hun activiteiten op meerdere plekken publiceren. De agenda op de site en de wekelijkse nieuwsbrief waren al bekend, hier wordt nu letterlijk een derde dimensie aan toegevoegd met augmented reality.

Om gebruik te kunnen maken van augmented reality moet je in het bezit zijn van een mobiele telefoon met gps en kompas. En met moet de gratis applicatie Layar eenmalig installeren. Momenteel is Layar beschikbaar voor de iPhone 3GS, iPhone 4 en alle Android telefoons.
Bezitters van andere telefoons met mobiel internet kunnen terecht op de mobiele website van Ugenda: m.ugenda.nl